Füstölt lazac mézdinnyével

2014-04-28
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Könnyű nyári étel nem csak forró napokra. Jó időben próbáljátok ki!

Ezeket szerezd be:

  • 1 szelet füstölt lazac
  • 0.5 db mézdinnye
  • olívaolaj
  • 5 db fekete olívabogyó
  • 5 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 0.5 db citrom
  • 1 db bazsalikomlevél
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A dinnyét félbevágom, magját eltávolítom. Az egyik felet kockára vágom.

2. Lépés

Egy tányérra locsolok olívaolajat, ráteszem a lazacfilét, a közepére pakolom a dinnyedarabokat.

3. Lépés

Rakok rá olíva- és kapribogyókat, sózom, borsozom, csepegtetek rá citromlevet, díszítem citrom karikával, bazsalikom-levéllel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 406 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazac spárgával, borsóval, spenóttal és dióval

  • Sült lazac batátával, paradicsommal, spárgával és zöldborsóval

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Sonkás lazacszelet

  • Fehérboros lazac

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    374 kcal
  • Zsír

    18,8 g
  • Koleszterin

    35 mg
  • Szénhidrát

    24,6 g
  • Cukor

    18,1 g
  • Fehérje

    30,3 g