Füstölt lazac mézdinnyével
2014-04-28- Típus: Lazacreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Könnyű nyári étel nem csak forró napokra. Jó időben próbáljátok ki!
Ezeket szerezd be:
- 1 szelet füstölt lazac
- 0.5 db mézdinnye
- olívaolaj
- 5 db fekete olívabogyó
- 5 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
- 1 evőkanál kapribogyó
- 0.5 db citrom
- 1 db bazsalikomlevél
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
A dinnyét félbevágom, magját eltávolítom. Az egyik felet kockára vágom.
2. Lépés
Egy tányérra locsolok olívaolajat, ráteszem a lazacfilét, a közepére pakolom a dinnyedarabokat.
3. Lépés
Rakok rá olíva- és kapribogyókat, sózom, borsozom, csepegtetek rá citromlevet, díszítem citrom karikával, bazsalikom-levéllel.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 429 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
374 kcal -
Zsír
18,8 g -
Koleszterin
35 mg -
Szénhidrát
24,6 g -
Cukor
18,1 g -
Fehérje
30,3 g