Négercsók házilag

2015-02-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Igazi retro finomság. Nincs olyan, aki nem ismerné ill. szeretné. Valami Isteni volt, szinte egybe betolni ezt a könnyű, habos, csokis finomságot! Aki nehezen tud neki ellenállni, már otthon is elkészítheti ezentúl!

Természetesen ajándéknak szánva is szuper ötlet! ;)

Ezeket szerezd be:

  • 16 dkg cukor
  • 60 ml víz
  • 2 tk. méz
  • 2 tojásfehérje
  • 1 cs. expressz zselatin fix
  • ostyakorongok
  • Tetejére:
  • tortabevonó
  • olaj

1. Lépés

A vizet a cukorral és a mézzel felforraljuk, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd lassan hozzáadjuk a szirupot ill. a zselatin fixet. (Sima zselatin használata esetén, a sziruphoz adjuk még a tojásfehérje hozzákeverése előtt, 2 ek. hideg vízben feloldva.)

2. Lépés

Az így kapott masszát halmozzuk az ostyáinkra. (Ez egy kis türelemjáték, de természetesen, ha nincs kedvünk formázgatni, eltérhetünk a hagyományos, magasabb formától és lehet laposabb is ;) )

3. Lépés

Végezetül a tortabevonót felolvasztjuk és kevés olajjal kikeverjük, majd lassan a kis habcsók halmainkra öntjük és hagyjuk megdermedni. A tetejét kevés natúr il. színezett kókusszal vagy színes szórócukorral díszítjük.
Ha nem kapnánk kerek ostyalapot és a szögletessel meg nem akarunk bajlódni, hogy köröket faragjunk,akkor vékony piskóta rétegre is ültethetjük a habocskákat :)

4. Lépés

A hab készülhet citromos/lime-os, málnás, kókuszos, kakaós és egyéb ízlés szerinti ízekben is! A gyümölcsös ízeket kevés szörp használatával érhetjük el.

Természetesen a bevonókat is variálhatjuk, dolgozhatunk ét, tej vagy fehér csokival a hab ízével harmonizálva.

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 157 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    419 kcal
  • Zsír

    15.1g
  • Szénhidrát

    66.3g
  • Fehérje

    7.8g
  • Koleszterin

    7mg
  • Cukor

    57.8g