Tonhallal töltött paprika sajttal

2013-10-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A konzerves tonhal már a spejzban állt egy ideje, így már valamit csinálnom kellett vele.

Ezeket szerezd be:

  • 650 g Tonhalkonzerv
  • 8 db nagyobb Paprika (kaliforniait ajánlom)
  • 200 g mexikói zöldségmix
  • 100 g sajt
  • Bors
  • Olaj
  • 4-5 szál Újhagyma

1. lépés

A paprikákat hosszában kettévágjuk, majd eltávolítjuk a magházát. A mexikói zöldségmixet vízben puhára főzzük vagy csak szimplán mikróba betesszük pár percre. Az újhagymát apróra vágjuk.

2. lépés

A tonhalat, zöldségmixet és az újhagymát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A félbevágott paprikákat megtöltjük a tonhalas töltelékkel, sajtot reszelünk a tetejére, majd olajjal kikent tepsire helyezzük és készre sütjük. (Akkor lesz igazán jó, ha a sajt szépen ráolvadt és aranysárga lett)

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2,081 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconbe

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika

  • Sajtos libamájpástétommal töltött paprika

  • Kacsamájpástétommal és tojással töltött paprika

  • Hamburgerkrémmel és gombával töltött sajtos paprika

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    620 kcal
  • Összes Zsír

    35,8 g
  • Koleszterin

    77 mg
  • Szénhidrát

    19,4 g
  • Cukor

    11,3 g
  • Fehérje

    52,4 g