Aranykeszeg sóban sütve
2013-10-11- Típus: Fehérje nap, Keszegreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
Aranykeszeget ki evett már? Finom, ízletes húsa van, sóban sütve pedig egyenesen királyi lakoma.
Ezeket szerezd be:
- 1,5 kg Aranykeszeg
- 1,5 kg durva Só
1. lépés
A halacskát megmossuk, alulról felvágva a belsőségeit eltávolítjuk, viszont a pikkelyeit és zsigereit meghagyjuk.
2. lépés
A tepsit kifóliázzuk, jó vastagon szétterítjük benne a sót, rátesszük a keszeget, sóval betakarjuk, majd összenyomkodjuk a sót, hogy összeálljon.
3. lépés
Betesszük az előmelegített sütőbe, majd 200 °C-on körülbelül 30-40 perc alatt készre sütjük. Ezután a megkérgesedett sót leválasztjuk a keszegről és lehúzzuk a hal bőrét.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 716 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
265 kcal -
Összes Zsír
6,6 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
0 g -
Fehérje
57,4 g