Aranykeszeg sóban sütve

2013-10-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Aranykeszeget ki evett már? Finom, ízletes húsa van, sóban sütve pedig egyenesen királyi lakoma.

Ezeket szerezd be:

  • 1,5 kg Aranykeszeg
  • 1,5 kg durva Só

1. lépés

A halacskát megmossuk, alulról felvágva a belsőségeit eltávolítjuk, viszont a pikkelyeit és zsigereit meghagyjuk.

2. lépés

A tepsit kifóliázzuk, jó vastagon szétterítjük benne a sót, rátesszük a keszeget, sóval betakarjuk, majd összenyomkodjuk a sót, hogy összeálljon.

3. lépés

Betesszük az előmelegített sütőbe, majd 200 °C-on körülbelül 30-40 perc alatt készre sütjük. Ezután a megkérgesedett sót leválasztjuk a keszegről és lehúzzuk a hal bőrét.

Fogás: Hozzávalók: ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1,922 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

  • Sült citromos pisztráng

  • Sóban sült pisztráng

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    265 kcal
  • Összes Zsír

    6,6 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    0 g
  • Fehérje

    57,4 g