Egyiptomi csicseriborsó saláta
2012-05-08- Típus: Saláta, Zöldségsaláta
- Nemzetiség: Egyiptomi
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Egy nagyon könnyű és finom saláta, aminek nagyon alacsony a kalóriatartalma, ezért bármikor fogyasztható.
Ezeket szerezd be:
- 2 csésze csicseriborsó
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 citrom, leve
- 3 evőkanál ecet
- 1 teáskanál római kömény
- 1 csipet só
1. Lépés
Áztassuk a csicseriborsót (ha nem konzerv) vízbe legalább 12 órán át. Ha a bab konzerv, akkor hagyjuk ki ezt a lépést, és folytassuk a 2. lépéssel.
2. Lépés
Forraljuk fel a csicseriborsót forró vízben, amíg teljesen megfő, majd szűrjük le. Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a köményt, sót és citromot, keverjük össze jól.
3. Lépés
Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, keverjük össze és tegyük félre 20 percig. Keverjük hozzá a csicseriborsót.
Tálaláskor megszórhatjuk egy kis petrezselyemmel.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 103 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
573,8 kcal -
Összes zsír
30,0 g -
Szénhidrát
65,8 g -
Fehérje
13,0 g