Egyiptomi csicseriborsó saláta

2012-05-08
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Egy nagyon könnyű és finom saláta, aminek nagyon alacsony a kalóriatartalma, ezért bármikor fogyasztható.

Ezeket szerezd be:

  • 2 csésze csicseriborsó
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 citrom, leve
  • 3 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 csipet só

1. Lépés

Áztassuk a csicseriborsót (ha nem konzerv) vízbe legalább 12 órán át. Ha a bab konzerv, akkor hagyjuk ki ezt a lépést, és folytassuk a 2. lépéssel.

2. Lépés

Forraljuk fel a csicseriborsót forró vízben, amíg teljesen megfő, majd szűrjük le. Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a köményt, sót és citromot, keverjük össze jól.

3. Lépés

Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, keverjük össze és tegyük félre  20 percig. Keverjük hozzá a csicseriborsót.
Tálaláskor megszórhatjuk egy kis petrezselyemmel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 103 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Majonézes zellersaláta

  • Amerikai káposztasaláta

  • Grillezett cukkinisaláta

  • Zellersaláta almával és körtével

  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    573,8 kcal
  • Összes zsír

    30,0 g
  • Szénhidrát

    65,8 g
  • Fehérje

    13,0 g