Sült kacsacomb újkrumplival és fehérkáposztával

2015-05-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Sült kacsacombot készítettem petrezselymes újkrumplival, fehérboros fehérkáposztával, tormával és barackbefőttel.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db kacsacomb
  • 4 db újkrumpli
  • 2 szál petrezselyem
  • 20 dkg savanyított káposzta
  • 1 dl fehérbor
  • 2 db babérlevél
  • köménymag (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 ek ecetes torma
  • 2 ek barackbefőtt
  • olívaolaj

1. lépés

A kacsacombokat sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe 48 órára egy serpenyőben.

2. lépés

Másnap mellérakom az újkrumplit és a a káposztát, melyre babérlevelet rakok, borsozom és locsolok rá fehérbort, s beteszem egy 200 °C fokra előmelegített sütőbe. A vége felé a krumplira rakok vagdalt petrezselymet.

3. lépés

Amikor megsült, tálalok. A tányérra rakok egy kacsacombot, 2 db krumplit, káposztát, barackot és tormát.

TIPP: Fehérbort fogyasszunk mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 395 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kacsamell vele sült újkrumplival, répával és párolt rizzsel

  • Sült kacsacomb vöröskáposztával és almával

  • Sült kacsacomb hagymás krumplipürével

  • Narancsos kacsacomb

  • Sült kacsacomb és libamáj zöldségekkel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    614 kcal
  • Zsír

    12,3 g
  • Koleszterin

    79 mg
  • Szénhidrát

    88,8 g
  • Cukor

    17,2 g
  • Fehérje

    30,4 g