Kacsamell vele sült újkrumplival, répával és párolt rizzsel
2017-06-06- Típus: Kacsasültek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
Szeretem a csirkemellet, gyakran fogyasztom, de – legyünk őszinték – a kacsa az ízesebb, finomabb.
Ezeket szerezd be:
- 30 dkg Kacsamell
- 10 kis db Újkrumpli
- 1 közepes db Sárgarépa
- 1 bögre Rizs
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 1 szál Rozmaring
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 ek Olaj
- 1 ek Kacsazsír
1. lépés
A rizst reggel beáztatom, a kacsamellet egy kicsit klopfolom, szélesebb csíkokra vágom. Sózom, borsozom, vágok rá fokhagymát, locsolok rá olajat, beteszem a hűtőbe.
2. lépés
Délben a rizst felteszem főni, a megsikált krumplit sós vízben előfőzöm. A répát csíkokra vágom.
3. lépés
Egy serpenyőbe teszek egy kevés kacsazsírt, rárakom a kacsamellcsíkokat, a krumplit és a répát. Beteszem a 200 °C fokra előmelegített sütőbe. 15 perc elteltével megfordítom. 10 perc után még 5 percig grillezem.
4. lépés
Rövid pihentetés után tálalok. A rizsre locsolok a szaftból, a krumplira és a rizsre vágok petrezselymet. Teszek mellé csalamádét.
Tudom, sokan a bőrével együtt sütik, mivel úgy szaftosabb. (Ráadásul, a irdalt bőr nagyon mutatós megpirulva.) De, – mivel pácoltam – így is omlós lesz a hús.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
2 200 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1056,7 kcal -
Zsír
34,2 g -
Koleszterin
214 mg -
Szénhidrát
134,4 g -
Cukor
5,7 g -
Fehérje
49,7 g