Kacsamell vele sült újkrumplival, répával és párolt rizzsel

2017-06-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Szeretem a csirkemellet, gyakran fogyasztom, de – legyünk őszinték – a kacsa az ízesebb, finomabb.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Kacsamell
  • 10 kis db Újkrumpli
  • 1 közepes db Sárgarépa
  • 1 bögre Rizs
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 szál Rozmaring
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 ek Olaj
  • 1 ek Kacsazsír

1. lépés

A rizst reggel beáztatom, a kacsamellet egy kicsit klopfolom, szélesebb csíkokra vágom. Sózom, borsozom, vágok rá fokhagymát, locsolok rá olajat, beteszem a hűtőbe.

2. lépés

Délben a rizst felteszem főni, a megsikált krumplit sós vízben előfőzöm. A répát csíkokra vágom.

3. lépés

Egy serpenyőbe teszek egy kevés kacsazsírt, rárakom a kacsamellcsíkokat, a krumplit és a répát. Beteszem a 200 °C fokra előmelegített sütőbe. 15 perc elteltével megfordítom. 10 perc után még 5 percig grillezem.

4. lépés

Rövid pihentetés után tálalok. A rizsre locsolok a szaftból, a krumplira és a rizsre vágok petrezselymet. Teszek mellé csalamádét.

Tudom, sokan a bőrével együtt sütik, mivel úgy szaftosabb. (Ráadásul, a irdalt bőr nagyon mutatós megpirulva.) De, – mivel pácoltam – így is omlós lesz a hús.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 200 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kacsacomb vöröskáposztával és almával

  • Sült kacsacomb újkrumplival és fehérkáposztával

  • Sült kacsacomb hagymás krumplipürével

  • Narancsos kacsacomb

  • Sült kacsacomb és libamáj zöldségekkel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1056,7 kcal
  • Zsír

    34,2 g
  • Koleszterin

    214 mg
  • Szénhidrát

    134,4 g
  • Cukor

    5,7 g
  • Fehérje

    49,7 g