Sült kacsacomb és libamáj zöldségekkel

2015-02-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Ezt csak úgy tudnám jellemezni, hogy az élvezetek halmozása. :)

Ezeket szerezd be:

  • 2 db kacsacomb
  • 15 dkg libamáj (2 szelet)
  • 4 db krumpli
  • 1 db cékla
  • 2 szelet sütőtök
  • 1 szelet lilakáposzta
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt kömény (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • olívaolaj
  • libazsír

1. lépés

A kacsacombokat sózom, borsozom, locsolok rá olajat, beteszem a hűtőbe egy napra.

2. lépés

Másnap libazsíron, serpenyőben, fedő alatt közepes hőmérsékleten elkezdem sütni.

3. lépés

Közben a krumplit héjában félig megfőzöm, a káposztát legyalulom, sózom, borsozom, szórok rá köménymagot, locsolok rá kevés ecetet, beteszem a hűtőbe.

4. lépés

A sütőtököt és a céklát megpucolom, kockára vágom, s berakom egy serpenyőbe kevés olajra. Mellérakom a megpucolt krumplikat, fűszerezem, s pirulásig sütöm.

5. lépés

Amikor a hús és a zöldségek is megsültek, tálalok. A tányérra helyezek egy combot, mellé a pirított zöldségeket, s a hűtőből kivett káposztát pakolok.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 089 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kacsamell vele sült újkrumplival, répával és párolt rizzsel

  • Sült kacsacomb vöröskáposztával és almával

  • Sült kacsacomb újkrumplival és fehérkáposztával

  • Sült kacsacomb hagymás krumplipürével

  • Narancsos kacsacomb

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    922 kcal
  • Zsír

    51,6 g
  • Koleszterin

    198 mg
  • Szénhidrát

    77,3 g
  • Cukor

    10,6 g
  • Fehérje

    40 g