Körtés galette

2013-04-23
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Még mindig tombol nálam a körte mánia. Ezúttal egy galette recept készült.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 230g liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • csipet só
  • 140g hideg vaj
  • 1 tojás
  • Töltelék:
  • 5 körte
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál liszt
  • porcukor

1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, sót. Adjuk hozzá az apróra vágott vajat, és morzsoljuk össze a tésztát. Adjuk hozzá a tojást és gyorsan összegyúrjuk a tésztát. Helyezzük 30-40 percig a hűtőbe.

2. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

Töltelék:
Hámozzuk meg a körtéket, távolítsuk el a magját és vágjuk darabokra, cikkekre. Szórjunk rá evőkanál cukrot, a fahéjat, 1 evőkanál lisztet, és keverjük össze.

3. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett deszkán, aminek átmérője legyen 35cm. A közepén rajzoljunk egy kört a tésztába, az átmérője legyen 26cm. Tegyük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Rendezzük el a körtét e belső kör közepére, majd a tésztát hajtsuk fel a közepre felé.

4. Lépés

Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 45-50 percig, vagy amíg szépen aranybarnára sül a széle. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 792 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas-epres galette

  • Nektarinos-szedres galette

  • Barackos galette

  • Áfonyás-mandulás galette

  • Sok gyümölcsös galette

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    457 kcal
  • Zsír

    20.3g
  • Szénhidrát

    66g
  • Fehérje

    5.9g