Sült kacsacomb hagymás krumplipürével

2015-03-05
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Sült kacsacombot készítettem hagymás krumplipürével, párolt vöröskáposztával, áfonyás sárgabarack-befőttel. El is fogyott gyorsan. :)

Ezeket szerezd be:

  • 3 db kacsacomb
  • 3 db burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 evőkanál vaj
  • 0.5 db vöröskáposzta
  • 15 dkg sárgabarackbefőtt
  • 3 teáskanál áfonyalekvár
  • olívaolaj
  • 1 db lilahagyma
  • vörösborecet (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • köménymag (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál cukor

1. Lépés

A kacsacombokat sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe.

2. Lépés

A káposztát vékonyra vágom, egy serpenyőben olajon, köménymagon, vörösborecettel megpárolom.

3. Lépés

A krumplit megfőzöm, megpucolom, összetöröm, kevés vajjal összekeverem. Egy serpenyőben az aprított hagymával, fokhagymával átpirítom.

4. Lépés

A kacsacombokat mindkét oldalukon megsütöm.

5. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra egy kacsacombot, egy-egy kupac krumplipürét, vöröskáposztát, egy sárgabarack-befőttet, amibe egy teáskanál áfonyalekvárt rakok.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 464 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kacsamell vele sült újkrumplival, répával és párolt rizzsel

  • Sült kacsacomb vöröskáposztával és almával

  • Sült kacsacomb újkrumplival és fehérkáposztával

  • Narancsos kacsacomb

  • Sült kacsacomb és libamáj zöldségekkel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    661 kcal
  • Zsír

    19,9 g
  • Koleszterin

    188 mg
  • Szénhidrát

    63,4 g
  • Cukor

    12,7 g
  • Fehérje

    57,2 g