Pekándiós keksz
2014-08-14- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 35 perc
Amerikában igen népszerűek a különböző ízesítésű cookie-k, bevallom, én is imádom őket. Nem csak azért, mert tényleg bármilyen hozzávalóval felspékelhetjük, de gyakorlatilag fél óra alatt megvagyunk vele.
Ezeket szerezd be:
- 80 g sima liszt
- 50 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- 120 g vaj
- 80 g barna cukor
- 1/2 kiskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 teáskanál fahéj
- 1 tojás
- 20 g kakaópor
- 1 csipet só
- 120 g étcsokoládé, durvára törve
- 50 g pekándió, durvára törve
- 3 evőkanál tej
1. lépés
A sütőnket minimum 180°C-ra előmelegítjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliával és egy kis gyömbérrel. Lassan jöhet hozzá a felvert tojás is. Jól dolgozzuk össze.
2. lépés
A liszteket, a kakaóporral, a sütőporral, sóval, fahéjjal összeszitáljuk. Hozzákeverjük a darabokra tört csokoládét, pekándiót és végül a tejet, majd a két keverékünket összedolgozzuk. Egy kanállal kis halmokat készítünk a kibélelt tepsinkre viszonylag messze egymástól.
3. lépés
15 perc alatt készre sülnek, a tepsiben hagyjuk hűlni őket. Kiváló gasztroajándék, zárható dobozban tároljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 320 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
240 kcal -
Zsír
15g - 13g
- 3g
-
Cukor
1g -
Fehérje
22g