Pekándiós keksz

2014-08-14
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Amerikában igen népszerűek a különböző ízesítésű cookie-k, bevallom, én is imádom őket. Nem csak azért, mert tényleg bármilyen hozzávalóval felspékelhetjük, de gyakorlatilag fél óra alatt megvagyunk vele.

Ezeket szerezd be:

  • 80 g sima liszt
  • 50 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 120 g vaj
  • 80 g barna cukor
  • 1/2 kiskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 tojás
  • 20 g kakaópor
  • 1 csipet só
  • 120 g étcsokoládé, durvára törve
  • 50 g pekándió, durvára törve
  • 3 evőkanál tej

1. lépés

A sütőnket minimum 180°C-ra előmelegítjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliával és egy kis gyömbérrel. Lassan jöhet hozzá a felvert tojás is. Jól dolgozzuk össze.

2. lépés

A liszteket, a kakaóporral, a sütőporral, sóval, fahéjjal összeszitáljuk. Hozzákeverjük a darabokra tört csokoládét, pekándiót és végül a tejet, majd a két keverékünket összedolgozzuk. Egy kanállal kis halmokat készítünk a kibélelt tepsinkre viszonylag messze egymástól.

3. lépés

15 perc alatt készre sülnek, a tepsiben hagyjuk hűlni őket. Kiváló gasztroajándék, zárható dobozban tároljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 320 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes csokis keksz

  • Csokis, kesudiós és áfonyás cookie

  • Gyömbéres-csokis cookie

  • Gyömbéres korong

  • Fehér csokis cookie recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    240 kcal
  • Zsír

    15g
  • 13g
  • 3g
  • Cukor

    1g
  • Fehérje

    22g