Sörretek leves tésztával

2014-01-16
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Volt itthon sörretek, gondoltam, kezdeni kellene vele valamit, így született meg ez a leves.

Ezeket szerezd be:

  • 2 db sörretek (leveleivel)
  • 1 db krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 szál petrezselyem
  • zellerlevél (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • olívaolaj (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis marék tészta (kagyló)
  • 2 evőkanál tejföl

1. Lépés

A hagymákat megpucolom, aprítom, a retket, krumplit, répát megpucolom. A retket és a krumplit kockára, a répát karikára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom.

2. Lépés

A hagymákat olajon dinsztelem, majd rádobom a zöldségeket, a kakukkfüvet, fedő alatt tovább dinsztelem.

3. Lépés

Fűszerezem, szórok rá lisztet, s öntök rá 8 dl vizet.

4. Lépés

Amikor már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadom a tésztát, beleteszem a közben durván aprított leveleket. 8-10 perc után kész. Tálaláskor teszek rá egy kanál tejfölt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

962 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

  • Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával

  • Tavaszi zöldségleves medvehagymával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    285 kcal
  • Zsír

    10,8 g
  • Koleszterin

    19 mg
  • Szénhidrát

    42 g
  • Cukor

    7 g
  • Fehérje

    7,1 g