Mogyoróvajas-csokis keksz recept
2014-03-21- Hány főre: 8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
Sokáig elálló mogyoróvajas-csokis keksz recept. Ha így készítjük, akkor sokkal ízletesebb cookie-t kapunk.
Ezeket szerezd be:
- 100 gr mogyoróvaj
- 200 gr liszt
- 100 gr nádcukor
- 100 gr csoki
- 100 gr puha vaj
- 2 db tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 teáskanál sűtőpor
1. Lépés
A lisztet, sütőport csokit egy tálban összekeverjük. Egy másik tálba kimérjük a mogyoróvajat, a cukrot és a vajat. Robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot és egyenként a tojásokat. Addig keverjük, míg egynemű masszát nem kapunk. Ezután 2-3 részletben beledolgozzuk a szárazanyagokat is.
2. Lépés
A masszából enyhén lisztezett kézzel (vagy fagyis kanál segítségével) diónyi gombócokat formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, de a gombócok között hagyjunk kb. 3 cm helyet! 180°C-on 13-15 percig sütjük, majd rácsra téve hűtjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 868 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
389 kcal -
Zsír
21.5g -
Szénhidrát
41.9g -
Fehérje
8.2g -
Koleszterin
71mg -
Cukor
19.7g