Mogyoróvajas-csokis keksz recept

2014-03-21
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Sokáig elálló mogyoróvajas-csokis keksz recept. Ha így készítjük, akkor sokkal ízletesebb cookie-t kapunk.

Ezeket szerezd be:

  • 100 gr mogyoróvaj
  • 200 gr liszt
  • 100 gr nádcukor
  • 100 gr csoki
  • 100 gr puha vaj
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál sűtőpor

1. Lépés

A lisztet, sütőport csokit egy tálban összekeverjük. Egy másik tálba kimérjük a mogyoróvajat, a cukrot és a vajat. Robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot és egyenként a tojásokat. Addig keverjük, míg egynemű masszát nem kapunk. Ezután 2-3 részletben beledolgozzuk a szárazanyagokat is.

2. Lépés

A masszából enyhén lisztezett kézzel (vagy fagyis kanál segítségével) diónyi gombócokat formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, de a gombócok között hagyjunk kb. 3 cm helyet! 180°C-on 13-15 percig sütjük, majd rácsra téve hűtjük.

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 868 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes csokis keksz

  • Csokis, kesudiós és áfonyás cookie

  • Gyömbéres-csokis cookie

  • Pekándiós keksz

  • Gyömbéres korong

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    389 kcal
  • Zsír

    21.5g
  • Szénhidrát

    41.9g
  • Fehérje

    8.2g
  • Koleszterin

    71mg
  • Cukor

    19.7g