Baconba tekert töltött krumpli gombával

2013-12-07
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A krumplit gombával és sonkával megtöltöttem, baconba tekertem és gombafejjel tálaltam.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db nagyobb krumpli
  • 5 db csiperkegomba
  • 4 szelet sonka
  • 13 szelet bacon
  • 1 db vöröshagyma (hajtásával)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db tojás
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • étolaj
  • füstölt sajt

1. lépés

A krumplit héjában megfőzöm.

2. lépés

Közben egy tálba beleteszem a kockára vágott sonkát, aprított vöröshagymát és fokhagymát, beleütök egy tojást, a gombák szárát aprítva, fűszerezem, összekeverem.

3. lépés

A krumplit megpucolom, félbevágom, kikaparom a közepét.

4. lépés

Egy serpenyőbe olajat locsolok, beleállítom a baconnal tekert krumplikat, és gombafejeket, sózom, borsozom, belekanalazom a tölteléket. A krumpliforgácsokat mellérakom.

5. lépés

Előmelegített sütőben, légkeverésen 180 C fokon megsütöm. A végén szórok rá a reszelt sajtból.

6. lépés

Tálalok. Tányérra szedek kettő töltött krumplit, egy gombát, sült krumpliforgácsokat, s díszítem egy hagyma zöldjével.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 268 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival

  • Sajtkrémmel töltött újkrumpli baconnal

  • Baconba tekert töltött krumpli

  • Kacsapástétommal töltött burgonya

  • Töltött gombás burgonya

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1188 kcal
  • Zsír

    74,2 g
  • Koleszterin

    276 mg
  • Szénhidrát

    57,3 g
  • Cukor

    5,5 g
  • Fehérje

    71,5 g