Tejszínes gyümölcsfagylalt

2013-06-07
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

A következő alap tejszínes fagylalt, szinte minden gyümölccsel készíthető. Legyen az valamilyen erdei gyümölcs, banán, alma stb. Az eredmény isteni.

Ezeket szerezd be:

  • 500 ml joghurt
  • 150 g bármilyen gyümölcs (eper, áfonya, szőlő, megy, banán stb.)
  • 200 g mandula
  • 600 ml tejszín

1. Lépés

Verjük fel a tejszínt, majd lassan öntsük hozzá a joghurtot és keverjük krémesre. Most vegyük elő a gyümölcsöket, (bármilyet is választunk) mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük hozzá a krémhez. Dolgozzuk tovább.

2. Lépés

Legvégül adjuk hozzá a mandulát (ez feldobja az ízét), majd öntsük egy zárható dobozba. Tegyük mélyhűtőbe legalább 4-5 órára.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4,258 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

  • Vaníliafagylalt sárgabarackkal és vodkával

  • Isteni barackparfé

  • Mandulafagylalt házi tölcsérrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    666 kcal
  • Zsír

    46.5
  • Szénhidrát

    54.8g
  • Fehérje

    12.2g