Sertésmáj makói módon

2014-07-22
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Aki szereti a hagymát hagymával, az a makói ételeket is imádja.

Ezeket szerezd be:

  • 45 dkg sertésmáj
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 db közepes krumpli
  • 2 szál petrezselyem
  • 3 db chilipaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt

1. Lépés

A krumplit héjában felteszem főni, a májat megmosom, 3 szeletre vágom, borsozom.

2. Lépés

A hagymát karikákra vágom, lisztbe mártom. A fokhagymát apróra vágom.

3. Lépés

Egy serpenyőben megpirítom a hagymát, félreteszem.

4. Lépés

A krumplit megpucolom, a serpenyőbe szeletelem, locsolok rá olajat, sózom, borsozom, megsütöm.

5. Lépés

Szórok rá paprikát, apróra vágott petrezselymet és petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket.

6. Lépés

A májat grillserpenyőben olívaolajon apróra vágott fokhagyma kíséretében mindkét oldalán megsütöm, kb. 12 percig, úgy, hogy kívül kérges, belül omlós legyen.

7. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra 1 szelet májat, sózom, szórok rá pirospaprikát, halmozok rá a sült hagymából, s mellé teszem a sült krumplit. Chilipaprikával díszítem.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 712 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült libamáj

  • Sült libamáj majonézes tojással salátaágyon

  • Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

  • Brandyben áztatott sült libamáj

  • Szalonnás sertésmáj sült krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    718 kcal
  • Zsír

    12,1 g
  • Koleszterin

    533 mg
  • Szénhidrát

    103,1 g
  • Cukor

    9 g
  • Fehérje

    49,5 g