Tavaszi friss saláta

2012-07-11
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A friss finom salátát nagyon szeretem. A megszámlálhatatlan variáció mindig olyan újdonságokat tud hozni, amit nem lehet megunni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kisebb fej Saláta
  • 4 db Retek
  • 4 db Újhagyma
  • 2 db Tojás
  • 10 dkg Sonka
  • 2 dl Kefír
  • 5 dkg Márványsajt
  • Bors

1. lépés

A hozzávalókat előkészítjük. A tojást keményre főzzük és felszeleteljük, a salátát kicsi darabokra tépkedjük, a hagymát és a retket szeletekre, míg a sonkát kis kockákra vagy csíkokra vágjuk. Az egészet egy tálba öntjük és alaposan összekeverjük.

2. lépés

A szósszal folytatjuk. A kefirt elkeverjük az áttört márványsajttal, majd sóval és borssal ízesítjük. Ha kész a dresszingünk, akkor a salátánkat leöntjük vele. Érdemes előtte várni a fogyasztással az ízek kedvéért. Tegyük be addig hűtőbe és fogyasszuk jó hidegen.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 326 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Majonézes reteksaláta

  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    341 kcal
  • Összes Zsír

    19,6 g
  • Koleszterin

    224 mg
  • Szénhidrát

    18,1 g
  • Cukor

    9,6 g
  • Fehérje

    24,9 g