Szalonnás sertésmáj sült krumplival

2014-07-21
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Sertésmájra vágytam, szalonnásan el is készítettem. Nem kifejezetten diétás étel, de nagyon finom!

Ezeket szerezd be:

  • 250 g sertésmáj
  • 150 g füstölt szalonna
  • 6 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db chilipaprika
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • olívaolaj

1. Lépés

A krumplit felteszem héjában főni. A májat megmosom, két szeletet vágok belőle. A szalonnából szeleteket vágok, bevágom. A hagymát karikára vágom.

2. Lépés

Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát kisütöm a fokhagymával együtt.

3. Lépés

A krumplit megpucolom, szeletelem. A szalonna zsírjában megsütöm. Majd megsütöm a májat is.

4. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra egy májat, rá a sült szalonnát, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával, ráteszek egy sült fokhagymát, melléhalmozom a krumplit és a hagymát. Chilipaprikával díszítem.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 394 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült libamáj

  • Sült libamáj majonézes tojással salátaágyon

  • Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

  • Brandyben áztatott sült libamáj

  • Sertésmáj makói módon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1100 kcal
  • Zsír

    44,5 g
  • Koleszterin

    526 mg
  • Szénhidrát

    102,5 g
  • Cukor

    6,7 g
  • Fehérje

    71,5 g