Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

2015-01-15
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Két finomság – a máj és a rák – együtt, csak fokozzák az élvezetet. Ha kedvet kaptatok rá, jó étvágyat kívánok hozzá.

Ezeket szerezd be:

  • - : : A májhoz : : -
  • 20 dkg sertésmáj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 db tojás
  • étolaj
  • - : : A rákhoz : : -
  • 4 db királyrák
  • 5 dkg liszt
  • - : : A sörtésztához : : -
  • 0.5 dl sör
  • 1 db tojás
  • só (ízlés szerint)
  • néhány csepp olívaolaj
  • 5 dkg liszt
  • - : : A körethez : : -
  • 25 dkg krumpli
  • 4-6 szál petrezselyem
  • - : : A tálaláshoz : : -
  • 4 db sárgabarackbefőtt
  • chiliszósz (ízlés szerint)

1. Lépés

A krumplit kockára vágom, sós vízben felteszem főni.

2. Lépés

Közben a májat kettévágom, sózom, borsozom, bepanírozom.

3. Lépés

A rákot alaposan megmosom, eltávolítom a bélcsatornát.

4. Lépés

A ráknak készítek sörtésztát. Kevés lisztet, tojást, sört, olajat, egy csipet sót összedolgozok. A rákokat előbb lisztbe mártom, majd a sörtésztába.

5. Lépés

A májat és a rákokat olajban megsütöm, félreteszem, melegen tartom. A serpenyőben csak annyi olajat hagyok, hogy a krumplit egy kicsit megpiríthassam.

6. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra egy májat, két rákot, mellé a krumplit, vágok rá petrezselymet, locsolok rá chiliszószt, s teszek mellé sárgabarack-befőttet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 396 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült libamáj

  • Sült libamáj majonézes tojással salátaágyon

  • Brandyben áztatott sült libamáj

  • Sertésmáj makói módon

  • Szalonnás sertésmáj sült krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    716 kcal
  • Zsír

    20 g
  • Koleszterin

    552 mg
  • Szénhidrát

    77,3 g
  • Cukor

    1,7 g
  • Fehérje

    53 g