Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák
2015-01-15- Típus: Májas ételek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Két finomság – a máj és a rák – együtt, csak fokozzák az élvezetet. Ha kedvet kaptatok rá, jó étvágyat kívánok hozzá.
Ezeket szerezd be:
- - : : A májhoz : : -
- 20 dkg sertésmáj
- 3 evőkanál liszt
- 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 db tojás
- étolaj
- - : : A rákhoz : : -
- 4 db királyrák
- 5 dkg liszt
- - : : A sörtésztához : : -
- 0.5 dl sör
- 1 db tojás
- só (ízlés szerint)
- néhány csepp olívaolaj
- 5 dkg liszt
- - : : A körethez : : -
- 25 dkg krumpli
- 4-6 szál petrezselyem
- - : : A tálaláshoz : : -
- 4 db sárgabarackbefőtt
- chiliszósz (ízlés szerint)
1. Lépés
A krumplit kockára vágom, sós vízben felteszem főni.
2. Lépés
Közben a májat kettévágom, sózom, borsozom, bepanírozom.
3. Lépés
A rákot alaposan megmosom, eltávolítom a bélcsatornát.
4. Lépés
A ráknak készítek sörtésztát. Kevés lisztet, tojást, sört, olajat, egy csipet sót összedolgozok. A rákokat előbb lisztbe mártom, majd a sörtésztába.
5. Lépés
A májat és a rákokat olajban megsütöm, félreteszem, melegen tartom. A serpenyőben csak annyi olajat hagyok, hogy a krumplit egy kicsit megpiríthassam.
6. Lépés
Tálaláskor teszek a tányérra egy májat, két rákot, mellé a krumplit, vágok rá petrezselymet, locsolok rá chiliszószt, s teszek mellé sárgabarack-befőttet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 468 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
716 kcal -
Zsír
20 g -
Koleszterin
552 mg -
Szénhidrát
77,3 g -
Cukor
1,7 g -
Fehérje
53 g