Brassói aprópecsenye
2012-09-27- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:30 p
Az egyik kedvenc fogásomról van szó. Szeretem a jó fűszeres, fokhagymás ízét, frissen sütött krumplival az igazi.
Ezeket szerezd be:
- 80 dkg sovány disznócomb
- 2 tk bors
- 3 tk majoranna
- 2 tk fokhagyma granulátum
- 1 fakanál zsír
- só ízlés szerint
1. lépés
A disznócombot vágjuk kis csíkokra, távolítsuk el a hájas és zsíros, inas részeket. Egy lábasban olvasszunk fel egy kanál zsírt, majd kezdjük el megsütni rajta a húst.
2. lépés
Öntsük fel egy kis vízzel, csak amennyit megkíván, tegyük bele a majorannát, a fokhagymát és a borsot, majd fedő alatt főzzük puhára. Időközben szórjuk meg sóval ízlés szerint.
Tálaljuk hasáb- vagy steak burgonyával.
fotó: freemail
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
5 898 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
457 kcal -
Zsír
22,9 g -
Szénhidrát
1,4 g -
Fehérje
59,1 g