Sandwich Italiano e bruschetta
2014-02-04- Típus: Bruschetta
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Ismét olasz hangulatomban voltam, ezért gyorsan összedobtam egy nagyon finom bruschettát.
Ezeket szerezd be:
- 1 szelet kenyér (Roberto pane - olajos olasz kenyér)
- extraszűz olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 levél rukkolasaláta
- 2 szelet sonka
- 1 szál petrezselyem
- 2 szelet füstölt sajt
- 1 db paradicsom (lucullus)
- 2 db bazsalikomlevél
- 5 db mozzarella golyó
- 4 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
- 4 db fekete olívabogyó (magozott)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 1 db chilipaprika
- 1 db cseresznyepaprika
1. Lépés
A szelet kenyérre olajat csepegtetek, serpenyőben megpirítom, majd bedörzsölöm fokhagymával mindkét oldalán.
2. Lépés
Egy tányérra helyezem, rárakom a rukkolát, majd a sonkát, petrezselyemzöldet és a sajtot, s a felszeletelt paradicsomot. Sózom, borsozom, teszek rá mozzarellát és olívabogyókat.
3. Lépés
Rövid időre beteszem a mikróba, hogy a sajt egy kicsit megolvadjon.
4. Lépés
A tányérra helyezek ecetes olajba eltett cseresznye és chilipaprikát, fokhagymát.
TIPP: Vörösbort ajánlok hozzá.
Értékelések
(4 / 5)
3 személy értékelt
2 159 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
450 kcal -
Zsír
31,5 g -
Koleszterin
85 mg -
Szénhidrát
17,8 g -
Cukor
2,9 g -
Fehérje
24,9 g