Epres-szamócás-eperlikőrös tiramisu

2015-05-06
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 10 perc

Hasonlót már készítettem, de ezúttal mascarponével is dúsítottam. A likőr saját készítésű.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg eper
  • 30 dkg mascarpone
  • 60 dkg epres joghurt
  • 6 dkg babapiskóta (12 db)
  • 5 cl eperlikőr
  • 1 dl habtejszín

1. Lépés

A piskótákat lerakom két üvegtálba. Meglocsolom az eperlikőrrel, teszek rá kettő-kettő félbevágott epret, kanalazok rá mascarponét, majd epres joghurtot.

2. Lépés

Teszek mindegyik tál tetejére 2-2 epret.

3. Lépés

Beteszem a hűtőbe.

4. Lépés

Fogyasztás előtt nyomok rá habtejszínt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 379 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamis tiramisu zabkásából

  • Tiramisu lisztérzékenyek számára

  • Birsalmás tiramisu

  • Tiramisu Henitől

  • Málnás tiramisu

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    458 kcal
  • Zsír

    19,9 g
  • Koleszterin

    74 mg
  • Szénhidrát

    47,8 g
  • Cukor

    31,3 g
  • Fehérje

    16,4 g