Epres-szamócás-eperlikőrös tiramisu
2015-05-06- Típus: Tiramisu receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 10 perc
Hasonlót már készítettem, de ezúttal mascarponével is dúsítottam. A likőr saját készítésű.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg eper
- 30 dkg mascarpone
- 60 dkg epres joghurt
- 6 dkg babapiskóta (12 db)
- 5 cl eperlikőr
- 1 dl habtejszín
1. Lépés
A piskótákat lerakom két üvegtálba. Meglocsolom az eperlikőrrel, teszek rá kettő-kettő félbevágott epret, kanalazok rá mascarponét, majd epres joghurtot.
2. Lépés
Teszek mindegyik tál tetejére 2-2 epret.
3. Lépés
Beteszem a hűtőbe.
4. Lépés
Fogyasztás előtt nyomok rá habtejszínt.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
2 379 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
458 kcal -
Zsír
19,9 g -
Koleszterin
74 mg -
Szénhidrát
47,8 g -
Cukor
31,3 g -
Fehérje
16,4 g