Bruschetta con Sardegna
2014-01-30- Típus: Bruschetta
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 1
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
A bruschetta mindig egy jó választás, az egyszerű fokhagymástól kezdve, széles a skála.
Ezeket szerezd be:
- 2 szelet kenyér (toast)
- 60 g szardínia (olívaolajban)
- 2 db paradicsom
- 2 db újhagyma (zöldjével)
- 0.5 db póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db mini mozzarella golyó
- 5 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
- 0.5 db citrom
- 1 szál petrezselyem
- bazsalikom (ízlés szerint)
- chiliszósz (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
A kenyeret olívaolajban egy serpenyőben megbarnítom, fokhagymával jól bekenem, ami megmaradt, azt aprítva ráteszem.
2. Lépés
Ráteszem a felszeletelt paradicsomot, póréhagymát, a darabolt petrezselymet és bazsalikomot, fűszerezem, majd jöhet a hal, a citromlé, a mozzarella és az olívabogyó, s a végén az újhagyma és a chiliszósz.
TIPP: Vörösborral kiváló csemege.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 180 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
316 kcal -
Zsír
13,8 g -
Koleszterin
85 mg -
Szénhidrát
27,7 g -
Cukor
7,2 g -
Fehérje
22,8 g