Bruschetta con Sardegna

2014-01-30
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

A bruschetta mindig egy jó választás, az egyszerű fokhagymástól kezdve, széles a skála.

Ezeket szerezd be:

  • 2 szelet kenyér (toast)
  • 60 g szardínia (olívaolajban)
  • 2 db paradicsom
  • 2 db újhagyma (zöldjével)
  • 0.5 db póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db mini mozzarella golyó
  • 5 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
  • 0.5 db citrom
  • 1 szál petrezselyem
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A kenyeret olívaolajban egy serpenyőben megbarnítom, fokhagymával jól bekenem, ami megmaradt, azt aprítva ráteszem.

2. Lépés

Ráteszem a felszeletelt paradicsomot, póréhagymát, a darabolt petrezselymet és bazsalikomot, fűszerezem, majd jöhet a hal, a citromlé, a mozzarella és az olívabogyó, s a végén az újhagyma és a chiliszósz.

TIPP: Vörösborral kiváló csemege.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

636 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Paradicsomsaláta tojással és mozzarellával

  • Bruschetta recept

  • Sandwich Italiano e bruschetta

  • Bruschetta sonkával

  • Dupla Bruschetta sonkával és sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    316 kcal
  • Zsír

    13,8 g
  • Koleszterin

    85 mg
  • Szénhidrát

    27,7 g
  • Cukor

    7,2 g
  • Fehérje

    22,8 g