Bruschetta recept

2014-12-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 3 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Szintén egy főzőtanfolyamon találkoztam először ezzel az előétellel. Ugyancsak könnyű és gyors az elkészítése és csupa vitamin :)

Ezeket szerezd be:

  • 1 bagett
  • 26 dkg érett paradicsom
  • fél csokor petrezselyem
  • fél csokor bazsalikom
  • olívaolaj
  • 1,5 dkg fokhagyma

1. Lépés

A paradicsomok héját kereszt alakban bemetsszük, 1 percre forró vízbe dobjuk. Meghámozzuk, fél cm-esre kockázzuk és tálba rakjuk.

2. Lépés

A bazsalikom és petrezselyem leveleket egészen finomra tépkedjük, hozzáadjuk a paradicsomhoz, sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk.

3. Lépés

A kenyérszeletek mindkét oldalát olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, még melegen bedörzsöljük fokhagymával, ha nagyobb szeleteket pirítottunk, akkor megfelezzük.

4. Lépés

Mindegyikre halmozzunk a fűszeres paradicsomból, olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Főzni jó, sütni még jobb :)

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 439 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Paradicsomsaláta tojással és mozzarellával

  • Sandwich Italiano e bruschetta

  • Bruschetta con Sardegna

  • Bruschetta sonkával

  • Dupla Bruschetta sonkával és sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    452 kcal
  • Zsír

    7.5g
  • Szénhidrát

    81.4g
  • Fehérje

    17.1g
  • Koleszterin

    0mg
  • Cukor

    8.1g