Bruschetta recept
2014-12-01- Típus: Bruschetta
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 3 perc
- Főzési/Sütési idő: 5 perc
- Elkészítés: 20 perc
Szintén egy főzőtanfolyamon találkoztam először ezzel az előétellel. Ugyancsak könnyű és gyors az elkészítése és csupa vitamin :)
Ezeket szerezd be:
- 1 bagett
- 26 dkg érett paradicsom
- fél csokor petrezselyem
- fél csokor bazsalikom
- olívaolaj
- 1,5 dkg fokhagyma
1. Lépés
A paradicsomok héját kereszt alakban bemetsszük, 1 percre forró vízbe dobjuk. Meghámozzuk, fél cm-esre kockázzuk és tálba rakjuk.
2. Lépés
A bazsalikom és petrezselyem leveleket egészen finomra tépkedjük, hozzáadjuk a paradicsomhoz, sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
3. Lépés
A kenyérszeletek mindkét oldalát olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, még melegen bedörzsöljük fokhagymával, ha nagyobb szeleteket pirítottunk, akkor megfelezzük.
4. Lépés
Mindegyikre halmozzunk a fűszeres paradicsomból, olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 697 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
452 kcal -
Zsír
7.5g -
Szénhidrát
81.4g -
Fehérje
17.1g -
Koleszterin
0mg -
Cukor
8.1g