Saláta medvehagymával és sprotnival

2013-11-22
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Nagyon finom saláta medvehagymával, sprotnival, mozzarellával, olívával, bruschettával.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg salátalevél (saláta mix)
  • 5 levél medvehagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 szál újhagyma (zöldjével)
  • 1/3 kigyóuborka
  • 1/2 hegyes csípős paprika
  • 2 db chilipaprika
  • 5 db mini mozzarella
  • 5 db olívabogyó
  • 5 db fokhagyma (chilis olívaolajba eltett)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 db konzerves sprotni
  • 2 szelet toast kenyér
  • citrom
  • olívaolaj

1. lépés

A paradicsomot nyolcadolom, az újhagymát és a hegyes paprikát karikára vágom, a citromból vágok egy karikát, az uborkát felszeletelem.

2. lépés

Egy mélytányérba beleteszem a zöldségeket, a mozzarellát, összekeverem, fűszerezem, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajt, ráteszem a sprotnit, díszítésként a citrom karikát, s a chilipaprikát.

3. lépés

Közben elkészítem a bruschettát, megpirítom a toastokat, bekenem fokhagymával, s meglocsolom olívaolajjal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,076 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szardíniás-tojásos saláta

  • Szardinellás saláta tojással és fetával

  • Dinnyesaláta tonhallal és kagylóval

  • Paradicsomos heringsaláta fűszeresen

  • Tonhalas saláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    325 kcal
  • Összes Zsír

    13,2 g
  • Koleszterin

    52 mg
  • Szénhidrát

    39,2 g
  • Cukor

    2,4 g
  • Fehérje

    15,8 g