Szardinellás saláta tojással és fetával

2014-08-14
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Egy gyors és finom salátát a melegebb napokra? A mai napra én ezt ajánlom.

Ezeket szerezd be:

  • 125 g salátamix (Eisberg Classic)
  • 1 db tojás
  • 1 db paradicsom
  • 100 g szardinella (paradicsomszószban)
  • 60 g feta sajt
  • fehérbor (ízlés szerint)
  • citromlé (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 6 db zöld olívabogyó (chilipaprikával töltött)
  • 6 db fekete olívabogyó (magnélküli)

1. Lépés

A tojást megfőzöm.

2. Lépés

A salátát a tányérra teszem, rárakom a szeletelt tojást, a szardinellát, a paradicsomot, a feta sajtot, a fekete- és a chilis zöld olívabogyót.

3. Lépés

Sózom, borsozom, meglocsolom citromlével, olívaolajjal, végül fehérborral.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 526 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szardíniás-tojásos saláta mozzarellával

  • Szardíniás-tojásos saláta

  • Dinnyesaláta tonhallal és kagylóval

  • Paradicsomos heringsaláta fűszeresen

  • Tonhalas saláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    628 kcal
  • Zsír

    49,1 g
  • Koleszterin

    231 mg
  • Szénhidrát

    17,9 g
  • Cukor

    4,9 g
  • Fehérje

    28,9 g