Szezámmagos kalács
2012-12-04- Hány főre: 8
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:5 p
A következő kalács recept csöppet sem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. Megkenhetjük lekvárral, fogyaszthatjuk mézzel, vagy simán vajkrémmel is.
Ezeket szerezd be:
- 500 g liszt
- 100 g cukor
- 2 teáskanál só
- 7,5 g szárított élesztő
- 2 tojás
- 150 ml tej
- 200 g szezámmag
1. Lépés
Egy tálba öntjük lisztet, az ujjunkkal nyomunk a közepére egy mélyedést ide tesszük a tojást és a cukrot, az élesztőt és a sót. Kezdjük el az ujjunkkal összekeverni a hozzávalókat középről elindulva, majd fokozatosan keverjük egybe a tejjel.
2. Lépés
Dolgozzuk meg jól a tésztát, a tészta legyen lágy és rugalmas.Keverjük bele a szezámmagot és hagyjuk kelni körülbelül 20 percig. Vágjuk a tésztát 16 részre és sodorjunk belőle 40 cm hosszú „kígyókat”. Osszuk 3 vagy négy részre és kezdjük el befonni. Ha túl bonyolult lenne, akkor sodorhatjuk kettő felé is.
3. Lépés
Ha kész, hagyjuk a kenyeret meleg helyen kétszeresére dagadni. Azt követően kenjük meg tojással és meghintjük több szezámmaggal.Süssük 25 percig 210°C-on.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 457 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
350 kcal -
Zsír
8.8g -
Szénhidrát
56.8g -
Fehérje
56.8g