Szezámmagos kalács

2012-12-04
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

A következő kalács recept csöppet sem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. Megkenhetjük lekvárral, fogyaszthatjuk mézzel, vagy simán vajkrémmel is.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g liszt
  • 100 g cukor
  • 2 teáskanál só
  • 7,5 g szárított élesztő
  • 2 tojás
  • 150 ml tej
  • 200 g szezámmag

1. Lépés

Egy tálba öntjük lisztet, az ujjunkkal nyomunk a közepére egy mélyedést ide tesszük a tojást és a cukrot, az élesztőt és a sót. Kezdjük el az ujjunkkal összekeverni a hozzávalókat középről elindulva, majd fokozatosan keverjük egybe a tejjel.

2. Lépés

Dolgozzuk meg jól a tésztát, a tészta legyen lágy és rugalmas.Keverjük bele a szezámmagot és hagyjuk kelni körülbelül 20 percig. Vágjuk a tésztát 16 részre és sodorjunk belőle 40 cm hosszú „kígyókat”. Osszuk 3 vagy négy részre és kezdjük el befonni. Ha túl bonyolult lenne, akkor sodorhatjuk kettő felé is.

3. Lépés

Ha kész, hagyjuk a kenyeret meleg helyen kétszeresére dagadni. Azt követően kenjük meg tojással és meghintjük több szezámmaggal.Süssük 25 percig 210°C-on.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 457 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas kalács

  • Diós-ananászos kalács

  • Hokkaido kalács

  • Fahéjas napkalács

  • Pihe-puha foszlós kalács

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    350 kcal
  • Zsír

    8.8g
  • Szénhidrát

    56.8g
  • Fehérje

    56.8g