Dinnyesaláta tonhallal és kagylóval

2014-05-23
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Dinnyesaláta tonhallal, kagylóval, ringlivel és vodkával. A dinnye, hal és vodka egy csodás ízkombináció.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db sárgadinnye
  • 1 szelet görögdinnye
  • 3 dkg tonhal (olívaolajban)
  • 4 db kagyló (paradicsomszószban)
  • 1 db szardella (ringli)
  • 8-10 db pitypanglevél
  • 0.5 db citrom
  • 5 db fekete olívabogyó (magnélküli)
  • 5 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 4 db paprikás kréker (Tucc)
  • 0.5 dl vodka

1. Lépés

A behűtött, félbevágott sárgadinnye magjait eltávolítom, egy cseresznyemagozóval a dinnyét kivájom, a görögdinnyéből szintén kis golyókat vájok.

2. Lépés

Visszapakolom a dinnyéket a sárgadinnye héjába, rárakom a haldarabokat, a kagylókat, a ringlit és a pitypangleveleket.

3. Lépés

Fűszerezem, locsolok rá a tonhal olajából, facsarok rá citromot és öntök rá vodkát, majd visszateszem a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek

4. Lépés

Fogyasztáskor ráteszem a Tucc krékert.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 432 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szardíniás-tojásos saláta mozzarellával

  • Szardíniás-tojásos saláta

  • Szardinellás saláta tojással és fetával

  • Paradicsomos heringsaláta fűszeresen

  • Tonhalas saláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    613 kcal
  • Zsír

    14,9 g
  • Koleszterin

    38 mg
  • Szénhidrát

    72,2 g
  • Cukor

    33,1 g
  • Fehérje

    25,5 g