Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

2014-02-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A lecsó megunhatatlan, akár mindennap meg tudnám enni. Sokféleképp készítem, itt most a rizses változat látható, olvasható.

Ezeket szerezd be:

  • 100 g füstölt szalonna
  • 200 g füstölt kolbász (csípős)
  • 80 dkg paprika (lecsó)
  • 2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 4 db chilipaprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg paradicsom
  • 0.5 pohár rizs
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • piros arany (ízlés szerint)

1. Lépés

A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára, a hagymákat apróra, a paradicsomot szeletelem.

2. Lépés

Egy serpenyőbe beleteszem a hagymákat és a rizst, majd öntök rá olajat, s éjszakára a hűvös kamrába teszem.

3. Lépés

Másnap a serpenyőben megpirítom a hagymákat, a rizst és a chilit, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem.

4. Lépés

Időnként megkavarom, hogy ne kapjon oda.

5. Lépés

Felszeletelem a kolbászt. Amikor már majdnem kész a lecsó, beleteszem.

6. Lépés

Néhány perc után kikapcsolom a tűzhelyt, s fedő alatt hagyom állni egy kicsit, végül tálalok.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 093 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    550 kcal
  • Zsír

    32,6 g
  • Koleszterin

    70 mg
  • Szénhidrát

    40,7 g
  • Cukor

    10,9 g
  • Fehérje

    24,3 g