Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal
2014-02-26- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 45 perc
A lecsó megunhatatlan, akár mindennap meg tudnám enni. Sokféleképp készítem, itt most a rizses változat látható, olvasható.
Ezeket szerezd be:
- 100 g füstölt szalonna
- 200 g füstölt kolbász (csípős)
- 80 dkg paprika (lecsó)
- 2 db csípős hegyes zöldpaprika
- 4 db chilipaprika
- 2 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 dkg paradicsom
- 0.5 pohár rizs
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- piros arany (ízlés szerint)
1. Lépés
A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára, a hagymákat apróra, a paradicsomot szeletelem.
2. Lépés
Egy serpenyőbe beleteszem a hagymákat és a rizst, majd öntök rá olajat, s éjszakára a hűvös kamrába teszem.
3. Lépés
Másnap a serpenyőben megpirítom a hagymákat, a rizst és a chilit, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem.
4. Lépés
Időnként megkavarom, hogy ne kapjon oda.
5. Lépés
Felszeletelem a kolbászt. Amikor már majdnem kész a lecsó, beleteszem.
6. Lépés
Néhány perc után kikapcsolom a tűzhelyt, s fedő alatt hagyom állni egy kicsit, végül tálalok.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 093 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
550 kcal -
Zsír
32,6 g -
Koleszterin
70 mg -
Szénhidrát
40,7 g -
Cukor
10,9 g -
Fehérje
24,3 g