Zöldséges-tejszínes csokornyakkendők

2012-08-27
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ha egy időben készítjük a tésztát és a hozzávaló szószt, akkor jelentős időt spórolhatunk meg ezzel az étellel, mert 40 perc alatt elkészül.

Ezeket szerezd be:

  • 1 evőkanál vaj
  • 4 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 1 hagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 teáskanál szárított zsálya
  • 1/2 teáskanál szárított rozmaring
  • 1/8 teáskanál erős paprika
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 fehérrépa
  • 1 zeller
  • 2 sárgarépa
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1/2 csésze frissen reszelt parmezán sajt
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 csésze tej

1. Lépés

Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a vöröshagymát, a zsályát, a rozmaringot, csípős paprikát, 1/2 teáskanál sót és 1/4 teáskanál pirospaprikát, pirítsuk 5 percig, vagy amíg a hagyma üveges lesz. Keverjük hozzá a kockákra vágott répát, fehér répát és zellert, kaliforniai paprikát és 1 csésze vizet. Fedjük le és forraljuk 10-től 15 percig, vagy amíg a zöldségek majdnem puhák lesznek.

2. Lépés

Közben egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben főzzük ki a csokornyakkendőket. Keverjük el a lisztet tejjel és öntsük a serpenyőbe. Főzzük gyakran kevergetve, kb. 5 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik. Legvégül adjuk hozzá a tésztát és forgassuk meg a szószban.

Szedjük tányérokra, majd szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

1 562 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Spagetti baconnel és zöldspárgával

  • Medvehagymás makaróni baconnel és paradicsommal

  • Vega olasz kagylótészta

  • Cukkinis paradicsomos zöldpestos penne mozzarellával

  • Tejszínes fehérboros gombás-sonkás rigate

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    389 kcal
  • Fehérje

    16 g
  • Szénhidrát

    68 g
  • Zsír

    6 g