Zöldséges-tejszínes csokornyakkendők
2012-08-27- Típus: Tejszínes tészták, Zöldséges tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ha egy időben készítjük a tésztát és a hozzávaló szószt, akkor jelentős időt spórolhatunk meg ezzel az étellel, mert 40 perc alatt elkészül.
Ezeket szerezd be:
- 1 evőkanál vaj
- 4 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1 hagyma, vékonyra szeletelve
- 2 teáskanál szárított zsálya
- 1/2 teáskanál szárított rozmaring
- 1/8 teáskanál erős paprika
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 fehérrépa
- 1 zeller
- 2 sárgarépa
- 2 kaliforniai paprika
- 1/2 csésze frissen reszelt parmezán sajt
- 3 evőkanál liszt
- 2 csésze tej
1. Lépés
Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát, a vöröshagymát, a zsályát, a rozmaringot, csípős paprikát, 1/2 teáskanál sót és 1/4 teáskanál pirospaprikát, pirítsuk 5 percig, vagy amíg a hagyma üveges lesz. Keverjük hozzá a kockákra vágott répát, fehér répát és zellert, kaliforniai paprikát és 1 csésze vizet. Fedjük le és forraljuk 10-től 15 percig, vagy amíg a zöldségek majdnem puhák lesznek.
2. Lépés
Közben egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben főzzük ki a csokornyakkendőket. Keverjük el a lisztet tejjel és öntsük a serpenyőbe. Főzzük gyakran kevergetve, kb. 5 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik. Legvégül adjuk hozzá a tésztát és forgassuk meg a szószban.
Szedjük tányérokra, majd szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
2 653 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
389 kcal -
Fehérje
16 g -
Szénhidrát
68 g -
Zsír
6 g