Zöldbableves füstölt szalonnával

2012-06-25
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Mindig szeretem, amikor beküldtök nekünk receptet, mert egy teljesen új konyhát ismerhetek meg. Most jöjjön Tom66 magyaros zöldbablevese.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg húsos Szalonna
  • 1 evőkanál Vaj
  • 1 Vöröshagyma
  • 4 gerezd Fokhagyma
  • 3 db Répa
  • 2-3 nagyobb Krumpli
  • 350 g Zöldbab
  • 4 evőkanál Liszt
  • Bors
  • Petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál Pirospaprika
  • Tejföl

1. lépés

A szalonnát felvágjuk tetszőleges méretűre, majd kevés vajon a zsírján sütjük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát és üvegesre pároljuk rajta.

2. lépés

Ahogy megpároltuk a hagymát, beletesszük a zúzott fokhagymát, a kis szeletekre vágott répát és a felkockázott krumplit, majd néhány percig lassú tűzön pirítjuk. Ezután beletesszük a 4 evőkanál lisztet, jól átkeverjük és felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Ennél a pontnál fűszerezzünk sóval, borssal és 2 teáskanál pirospaprikával. A sóval érdemes óvatosan bánni, mert a szalonna sóssága meglephet bennünket.

3. lépés

Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a zöldbabot. Ha konzerves babunk van, az is tökéletes. Az előnye az, hogy gyorsabban puhul. Ha elértük azt, hogy minden zöldségünk puha lett, megszórjuk petrezselyemmel. A tejfölt tálaláskor tesszük bele.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

4 619 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejfölös bableves füstölt karajjal

  • Tejfölös fejtett bableves füstölt pörccel és csipetkével

  • Vörösboros Jókai bableves csipetkével

  • Jókai bableves

  • Fehér bableveles

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    288 kcal
  • Összes Zsír

    13,4 g
  • Koleszterin

    35 mg
  • Szénhidrát

    29,8 g
  • Cukor

    4 g
  • Fehérje

    13,4 g