Ratatouille leves mozzarellával

2014-07-15
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Francia lecsós beütés sok zöldséggel. Ezt talán kevesen ismerik, de annál finomabb! :)

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 0.5 db csípős zöldpaprika
  • 1 db cseresznyepaprika
  • 3-4 szelet padlizsán
  • 4 db bazsalikomlevél
  • 4 db petrezselyemlevél
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 100 g mozzarella
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • olívaolaj

1. Lépés

A hagymákat, bazsalikom és petrezselyem-leveleket felaprítom. A paprikát, padlizsánt és paradicsomot kockára vágom.

2. Lépés

Olívaolajon megdinsztelem a hagymákat.

3. Lépés

Hozzáadom a zöldségeket, fűszerezem, tovább dinsztelem együtt.

4. Lépés

Majd adok hozzá 4 dl vizet, belekeverem a sűrített paradicsomot, felforralom.

5. Lépés

Tálaláskor a levest tányérba merem, középre helyezem a félbevágott mozzarellát, s díszítem bazsalikom-levéllel és cseresznyepaprikával.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

790 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    442 kcal
  • Zsír

    18,3 g
  • Koleszterin

    27 mg
  • Szénhidrát

    56,9 g
  • Cukor

    23,3 g
  • Fehérje

    24,1 g