Pulykás töltött paprika
2012-10-12- Típus: Paprika töltve receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:35 p
Ez a recept nagyon jól néz ki, kiváló, hogy feldobjuk a vendégek vagy a család kedvét, nagyon ötletes recept.
Ezeket szerezd be:
- 700 g sovány pulyka vagy csirkemell
- 3/4 csésze konzerves fekete bab
- 3/4 csésze fagyasztott kukorica
- 1 nagy kockára vágott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 3 evőkanál apróra vágott hagyma
- 2 evőkanál koriander
- 1 tk kömény
- só ízlés szerint
- 4 kaliforniai paprika
- 1 evőkanál apróra vágott újhagyma
- 8 evőkanál reszelt sajt
1. lépés
Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a pulykát egy kis olívaolajon, mikor nagyjából kész, jöhet hozzá a szeletekre vágott hagyma, fokhagyma, a fekete bab, koriander, kockákra vágott paradicsom és kömény. Jól keverjük össze és főzzük alacsony hőfokon, fedő alatt 20 percig. Utána vegyük le a fedőt, adjunk hozzá a kukoricát és így pároljuk további 5 percig.
2. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vágjuk a kaliforniai paprikákat hosszában ketté, eltávolítjuk a magokat és a szárát. Helyezzük a paprikákat vágott oldalukkal felfelé egy kiolajozott hőálló edénybe. Töltsünk meg minden egyes paprikát a keverékkel, szórjuk meg a a tetejét sóval, borssal, majd fólia alatt süssük 40-50 percig.
2. lépés
Távolítsuk el a fóliát, egyenként szórjunk a tetejére egy evőkanál reszelt sajtot és süssük fedetlenül további 5 percig. Tálaláskor szórjuk meg újhagyma zöldjével, fűszerezzük ízlés szerint.
Értékelések
(4 / 5)
1 személy értékelt
4 176 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
160 kcal -
Zsír:
3 g -
Szénhidrát
19 g -
Fehérje
15,5 g