Pulykanyak húsleves orsótésztával

2015-01-10
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 55 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Kedvenc húslevesem. Ez alkalommal igencsak méretes példányokat sikerült vennem.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db pulykanyak
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 0.5 db karalábé
  • 1 db burgonya
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyem
  • 2 db zellerlevél
  • 1 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 10 dkg tészta (orsó)

1. Lépés

Egy lábasba beleteszem a nyakakat, felengedem vízzel, s elkezdem főzni.

2. Lépés

Megpucolom, s felvágom a zöldségeket.

3. Lépés

Félidőben leszedem a habot a tetejéről, belerakom a zöldségeket, majd lassú tűzön tovább főzöm.

4. Lépés

Közben főzök hozzá tésztát.

5. Lépés

Tálalok. Teszek a levesre chilit és szórok rá paprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 394 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    265 kcal
  • Zsír

    3,6 g
  • Koleszterin

    65 mg
  • Szénhidrát

    41,8 g
  • Cukor

    5,9 g
  • Fehérje

    16,8 g

Kommentek

  • micike

    Fantasztikus…