Fokhagymás, tejfölös, sajtos lángos

2013-10-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Megkívántam a lángost, de ezért nem akartam a piacra menni.
Elismerem, ez nem annyira kőralakú, mint a lángossütők által készített, de azért finom.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg liszt
  • élesztő
  • tej
  • cukor
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tejföl
  • 20 dkg sajt

1. Lépés

Egy csészében a cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatom, majd hozzákeverem a liszthez, sózom, s víz hozzáadásával tésztává dagasztom. Egy meleg helyen hagyom, hogy megkeljen, megdagadjon.

2. Lépés

Amikor már szépen megnőtt, kőralakúra formázom, s forró olajban kisütöm. Amikor megsült, olívaolajos fokhagymával kentem meg, tettem rá tejfölt, s reszeltem rá füstölt sajtot.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

2 697 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás-tejfölös-sajtos lángos virslivel

  • Medvehagymás lángos

  • Házi lángos

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    497 kcal
  • Zsír

    22.7g
  • Szénhidrát

    51.6g
  • Fehérje

    21g