Fokhagymás, tejfölös, sajtos lángos
2013-10-04- Típus: Hagyományos lángos
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Megkívántam a lángost, de ezért nem akartam a piacra menni.
Elismerem, ez nem annyira kőralakú, mint a lángossütők által készített, de azért finom.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg liszt
- élesztő
- tej
- só
- cukor
- olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tejföl
- 20 dkg sajt
1. Lépés
Egy csészében a cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatom, majd hozzákeverem a liszthez, sózom, s víz hozzáadásával tésztává dagasztom. Egy meleg helyen hagyom, hogy megkeljen, megdagadjon.
2. Lépés
Amikor már szépen megnőtt, kőralakúra formázom, s forró olajban kisütöm. Amikor megsült, olívaolajos fokhagymával kentem meg, tettem rá tejfölt, s reszeltem rá füstölt sajtot.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
2 697 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
497 kcal -
Zsír
22.7g -
Szénhidrát
51.6g -
Fehérje
21g