Pizzasonka csicsókával és tejszínes raguval

2014-01-04
  • Hány főre: 1
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A pizzasonkát tükörtojással, csicsókával, tejszínes raguval készítettem el. Sajnos nem tartott sokáig, pedig ettem volna még.

Ezeket szerezd be:

  • 6 db csicsóka
  • 2 szelet vastagabb pizzasonka
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 db chilipaprika
  • 1 szál petrezselyem
  • olívaolaj

1. lépés

A csicsókát megpucolom, alaposan megmosom, kockára vágom, a paprikát hosszában kettévágom, felkarikázom, a paradicsomot nyolcadolom, a hagymákat aprítom. Egy vastagabb szelet pizzasonka közepét kivágom, a belsejét a másik pizzaszelettel együtt kockára vágom.

2. lépés

Egy serpenyőbe olívaolajat öntök, közepébe beállítom a pizzasonkahengert, köré rakom a többi hozzávalót, rávágok kettő chilipaprikát, fűszerezem, el kezdem sütni.

3. lépés

Egy idő után felöntöm a tejszínnel. Amikor már puha, a pizzasonkahengerbe beleütök egy tojást, szórok rá pirospaprikát, készre sütöm.

4. lépés

Tálaláskor a tányér közepére állítom a pizzasonkahengert, köré pakolom a ragut, a tükörtojásra rakom a petrezselymet és a chilipaprikát.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 444 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros tejszínes gombás csirkemell nokedlivel

  • Fehérboros-tejszínes csirkemell petrezselymes újkrumplival

  • Bazsalikomos csirkemell burgonya krokettel

  • Fűszeres csirke burgonyán sütve

  • Kaliforniai paprikás sertés tésztával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    976 kcal
  • Zsír

    22,3 g
  • Koleszterin

    211 mg
  • Szénhidrát

    167,9 g
  • Cukor

    55,9 g
  • Fehérje

    32,6 g