Fehérboros-tejszínes csirkemell petrezselymes újkrumplival

2015-06-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Azaz, fehérboros-tejszínes csirkemell petrezselymes újkrumplival, spárgával, medvehagymával és spenóttal.

Ezeket szerezd be:

  • 35 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg spárga (8 db fehér)
  • 25 dkg újkrumpli
  • 1 csokor medvehagyma
  • 15 dkg spenót
  • 4 szál petrezselyem
  • 2 ek liszt
  • 1 dl fehérbor
  • 0.5 dl főzőtejszín
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • rozmaring (ízlés szerint)
  • 3 ek olívaolaj

1. Lépés

Az egész csirkemellet kettévágom, majd az egyiket lapjában kettészelem (most csak ezt használom). Megszórom sóval, borssal, belisztezem. Félreteszem. A spárgák végeit levágom, megpucolom. A krumplikat alaposan megmosom.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben olajon a csirkemellfilék mindkét oldalát 3 percig sütöm magas hőfokon, épp csak, hogy egy kérget kapjanak. Majd melléteszem a krumplikat és a spárga sípokat. Fűszerezem zöld- és őrölt fűszerekkel. Öntök rá 1 dl vizet. Párolom.

3. Lépés

Közben az alaposan megmosott medvehagyma és spenót szárait levágom, a leveleket nagyobb darabokra szeletelem.

4. Lépés

15 perc elteltével a serpenyőben lévőket megfordítom. 10 perc után hozzáadom a medvehagyma és spenót leveleket, fűszerezem, ráöntöm a bort. Nem sokkal később locsolok rá tejszínt. Felrottyantom, s tálalok.

5. Lépés

A tányérra teszek egy szelet húst, a zöldségek felét, s vágok rá petrezselymet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 002 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros tejszínes gombás csirkemell nokedlivel

  • Pizzasonka csicsókával és tejszínes raguval

  • Bazsalikomos csirkemell burgonya krokettel

  • Fűszeres csirke burgonyán sütve

  • Kaliforniai paprikás sertés tésztával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    705 kcal
  • Zsír

    29,2 g
  • Koleszterin

    154 mg
  • Szénhidrát

    41,7 g
  • Cukor

    3,6 g
  • Fehérje

    63,9 g