Fehérboros-tejszínes csirkemell petrezselymes újkrumplival
2015-06-05- Típus: Tejszínes húsok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 55 perc
Azaz, fehérboros-tejszínes csirkemell petrezselymes újkrumplival, spárgával, medvehagymával és spenóttal.
Ezeket szerezd be:
- 35 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg spárga (8 db fehér)
- 25 dkg újkrumpli
- 1 csokor medvehagyma
- 15 dkg spenót
- 4 szál petrezselyem
- 2 ek liszt
- 1 dl fehérbor
- 0.5 dl főzőtejszín
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- rozmaring (ízlés szerint)
- 3 ek olívaolaj
1. Lépés
Az egész csirkemellet kettévágom, majd az egyiket lapjában kettészelem (most csak ezt használom). Megszórom sóval, borssal, belisztezem. Félreteszem. A spárgák végeit levágom, megpucolom. A krumplikat alaposan megmosom.
2. Lépés
Egy nagy serpenyőben olajon a csirkemellfilék mindkét oldalát 3 percig sütöm magas hőfokon, épp csak, hogy egy kérget kapjanak. Majd melléteszem a krumplikat és a spárga sípokat. Fűszerezem zöld- és őrölt fűszerekkel. Öntök rá 1 dl vizet. Párolom.
3. Lépés
Közben az alaposan megmosott medvehagyma és spenót szárait levágom, a leveleket nagyobb darabokra szeletelem.
4. Lépés
15 perc elteltével a serpenyőben lévőket megfordítom. 10 perc után hozzáadom a medvehagyma és spenót leveleket, fűszerezem, ráöntöm a bort. Nem sokkal később locsolok rá tejszínt. Felrottyantom, s tálalok.
5. Lépés
A tányérra teszek egy szelet húst, a zöldségek felét, s vágok rá petrezselymet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 725 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
705 kcal -
Zsír
29,2 g -
Koleszterin
154 mg -
Szénhidrát
41,7 g -
Cukor
3,6 g -
Fehérje
63,9 g