Bazsalikomos csirkemell burgonya krokettel
2013-12-11- Típus: Tejszínes húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 20 perc
Első alkalommal készítettem, csodás étel.
Ezeket szerezd be:
- 50 deka csirkemell
- fél deci étolaj
- 2 evőkanál liszt
- só, bors
- bazsalikom
- 2 deci főzőtejszín
- 1 húsleveskocka
- Krokett hozzávalói:
- 60 deka főtt áttőrt burgonya
- 1 egész tojás
- só
- fél deci olaj
- reszelt szerecsendió
- csipet sütőpor
- 3-4 evőkanál liszt
1. Lépés
A hús elkészítése:
A lisztet az őrölt bazsalikommal, a borssal, sóval összekeverem.A csirkemelleket 6-7 centis kockákra vágom, a lisztes keverékkel összekeverem.
2. Lépés
Az olajat felhevítem, a csirke darabokat átforgatom és félig megsütöm, majd felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Beleteszem a leveskockát és még egy kevés bazsalikomot. A húst puhára pároljuk.
3. Lépés
Amikor már a hús omlossá válik a tejszínt a megmaradt bazsalikomos liszttel csomómentesre kikeverem és a húst behabarom.
4. Lépés
Krokett készítése:
A főtt, áttört kihűlt burgonyát a többi hozzávalóval összegyúrom, és formázás után olajban kisütöm.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 634 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
428 kcal -
Zsír
10.9g -
Szénhidrát
37.9g -
Fehérje
45.8g -
Koleszterin
156mg -
Cukor
3g