Bazsalikomos csirkemell burgonya krokettel

2013-12-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Első alkalommal készítettem, csodás étel.

Ezeket szerezd be:

  • 50 deka csirkemell
  • fél deci étolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • só, bors
  • bazsalikom
  • 2 deci főzőtejszín
  • 1 húsleveskocka
  • Krokett hozzávalói:
  • 60 deka főtt áttőrt burgonya
  • 1 egész tojás
  • fél deci olaj
  • reszelt szerecsendió
  • csipet sütőpor
  • 3-4 evőkanál liszt

1. Lépés

A hús elkészítése:
A lisztet az őrölt bazsalikommal, a borssal, sóval összekeverem.A csirkemelleket 6-7 centis kockákra vágom, a lisztes keverékkel összekeverem.

2. Lépés

Az olajat felhevítem, a csirke darabokat átforgatom és félig megsütöm, majd felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Beleteszem a leveskockát és még egy kevés bazsalikomot. A húst puhára pároljuk.

3. Lépés

Amikor már a hús omlossá válik a tejszínt a megmaradt bazsalikomos liszttel csomómentesre kikeverem és a húst behabarom.

4. Lépés

Krokett készítése:
A főtt, áttört kihűlt burgonyát a többi hozzávalóval összegyúrom, és formázás után olajban kisütöm.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 634 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros tejszínes gombás csirkemell nokedlivel

  • Fehérboros-tejszínes csirkemell petrezselymes újkrumplival

  • Pizzasonka csicsókával és tejszínes raguval

  • Fűszeres csirke burgonyán sütve

  • Kaliforniai paprikás sertés tésztával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    428 kcal
  • Zsír

    10.9g
  • Szénhidrát

    37.9g
  • Fehérje

    45.8g
  • Koleszterin

    156mg
  • Cukor

    3g