Fehérboros tejszínes gombás csirkemell nokedlivel
2015-07-15- Típus: Tejszínes húsok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 40 perc
A hűtőben lévő alapanyagokból ez jutott eszembe. Az eredményt tekintve, azt hiszem, jó választás volt.
Ezeket szerezd be:
- 0,5 kg csirkemell
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 0,5 db citrom
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- 5 szál kakukkfű
- 1 dl fehérbor
- 0,5 dl főzőtejszín
- - : : : A nokedlihez : : : -
- 2 kanál zöld pesto
- 15 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1 dl víz
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors
1. lépés
A csirkemellet lapjában félbevágtam, így két darabot kaptam. Sóztam, borsoztam, tettem rá kakukkfüvet, meglocsoltam olívaolajjal, s beraktam a hűtőbe.
2. lépés
Egy nappal később kivettem, egy serpenyőben olajon mindkét oldalát 5 percig sütöttem, majd kivettem.
3. lépés
Az olajban az aprított hagymákat, majd a felszeletelt gombát megsütöttem, fűszereztem, facsartan rá citromlevet.
4. lépés
Beletettem a csirkemell szeleteket, öntöttem rá kevés vizet, s tovább pároltam.
5. lépés
Majd jött a fehérbor és a tejszín. Egy rottyantás és kész! Lehet tálalni.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 180 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
919 kcal -
Zsír
20,5 g -
Koleszterin
304 mg -
Szénhidrát
78,4 g -
Cukor
7,9 g -
Fehérje
97,2 g