Fehérboros tejszínes gombás csirkemell nokedlivel

2015-07-15
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A hűtőben lévő alapanyagokból ez jutott eszembe. Az eredményt tekintve, azt hiszem, jó választás volt.

Ezeket szerezd be:

  • 0,5 kg csirkemell
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 0,5 db citrom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 dl fehérbor
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • - : : : A nokedlihez : : : -
  • 2 kanál zöld pesto
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 dl víz
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors

1. lépés

A csirkemellet lapjában félbevágtam, így két darabot kaptam. Sóztam, borsoztam, tettem rá kakukkfüvet, meglocsoltam olívaolajjal, s beraktam a hűtőbe.

2. lépés

Egy nappal később kivettem, egy serpenyőben olajon mindkét oldalát 5 percig sütöttem, majd kivettem.

3. lépés

Az olajban az aprított hagymákat, majd a felszeletelt gombát megsütöttem, fűszereztem, facsartan rá citromlevet.

4. lépés

Beletettem a csirkemell szeleteket, öntöttem rá kevés vizet, s tovább pároltam.

5. lépés

Majd jött a fehérbor és a tejszín. Egy rottyantás és kész! Lehet tálalni.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 132 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros-tejszínes csirkemell petrezselymes újkrumplival

  • Pizzasonka csicsókával és tejszínes raguval

  • Bazsalikomos csirkemell burgonya krokettel

  • Fűszeres csirke burgonyán sütve

  • Kaliforniai paprikás sertés tésztával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    919 kcal
  • Zsír

    20,5 g
  • Koleszterin

    304 mg
  • Szénhidrát

    78,4 g
  • Cukor

    7,9 g
  • Fehérje

    97,2 g