Kaliforniai paprikás sertés tésztával

2012-08-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A paprika és ízletes (de nem csípős) szósszal együtt a sertés kiváló egyveleget alkot, főleg ha még finom tésztával tálaljuk.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g sertéscomb
  • 2 nagy kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 hagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 csésze csirke húsleves
  • 1/4 csésze liszt
  • 2 csésze tej
  • 1/2 csésze sima joghurt
  • aprított friss petrezselyem
  • 500 g tészta

1. Lépés

Vágjuk le a zsírt a húsról és szeljük csíkokra. Egy tálban megszórjuk a sertést a fele a paprikával, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a fele a vajat közepes hőfokon. Pirítsuk meg a sertés csíkokat rajta.

2. Lépés

Adjuk hozzá a maradék paprikát, hagymát és 1/4 csésze (50 ml) levest, és főzzük körülbelül 3 percig, vagy amíg a hagyma üveges lesz. Keverjük hozzá a maradék húslevest. Keverjük el a lisztet a tejjel, majd keverjük bele a serpenyőbe. Növeljük a hőfokot,  és pároljuk, gyakran kevergetve, kb. 5 percig, vagy amíg a mártás besűrűsödik.

3. Lépés

Közben egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le. Vegyük le a tűzről a húst, keverjük bele a joghurtot. Fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal. Osszuk a tésztát tányérokba, tegyünk a tetejére a mártásból, majd szórjuk meg petrezselyemmel.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

2 031 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros tejszínes gombás csirkemell nokedlivel

  • Fehérboros-tejszínes csirkemell petrezselymes újkrumplival

  • Fűszeres húsgolyó gombamártással

  • Fusilli kolbászos lecsóval

  • Gombás-tejszínes metélt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    605 kcal
  • Fehérje

    45 g
  • Szénhidrát

    68 g
  • Zsír

    17 g