Tejszínes tésztasaláta szőlővel

2012-07-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Következő tésztasaláta recept akkor ötlött belém, mikor szétnéztem a spejzban és gondoltam valami olyat csinálok, amit maradékokból is össze lehet ütni.

Ezeket szerezd be:

  • 500 g kagyló tészta
  • 500 g piros szőlő
  • 4 zeller szára
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál majonéz
  • 100 ml tejföl
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1 tk só
  • 1 tk fekete bors

1. Lépés

A tésztát főzzük ki sós vízben, a többi hozzávalót pedig keverjük össze egy tálban. Mikor a tészta is kész, egy kanál segítségével forgassuk össze. Jól behűtve fogyasztandó, legalább egy órával előtte készítsük, minthogy tálalnánk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 492 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tésztasaláta Anjikától

  • Sonkás makarónis saláta

  • Csirkés-kapribogyós tésztasaláta

  • Olívabogyós spagettisaláta

  • Görög tésztasaláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    693 kcal
  • Összes zsír

    21 g
  • Szénhidrát

    109,9 g
  • Fehérje

    15,7 g