Narancsos darafelfújt
2015-03-11- Típus: Darafelfújt
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ezt a finom receptet a Príma Konyhában találtam, és azonnal és elkészítettem.
Ezeket szerezd be:
- 8 deci tej
- 8 kanál búzadara
- 3 kanál cukor
- 1 narancs
- 4 tojás
- narancslekvár
1. Lépés
A tejet a cukorral és a darával állandó keverés mellett közepes lángon besűrítem és kihűtöm. A tojásokat szétválasztom.
2. Lépés
A sárgáját 2 kanál cukorral, a narancs levével és apróra darabolt húsával kikeverem. A tojásfehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verem, és a habba teszem egy kanál lekvárt.
3. Lépés
Amikor a dara kihűlt egy kapcsos tortaformát kikentem margarinnal. A darát a tojássárgájával összekeverem és a formába öntöm. A dara tetejére kemény lekvárt csepegtetek.
4. Lépés
Erre teszem a felvert tojásfehérjét. 160 -170 fokon 15-20 perc alatt halvány narancsra sütöm.
Amikor kihűlt akkor felszelem. A lekvár ne legyen sok, sem folyós, mert akkor az egész elfolyik rajta.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 754 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
358 kcal -
Zsír
8.9g -
Szénhidrát
56.7g -
Fehérje
15.5g -
Koleszterin
181mg -
Cukor
37.9g