Penne gombával és mángolddal

2014-01-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Valami tésztás finomságra vágytam. Vettem gombát, mángoldot és ezt dobtam össze. Nagyon pöpec lett!

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg tészta (penne)
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 db póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db bogyiszlói paprika
  • 0.5 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 levél mángold
  • 1 szál petrezselyem
  • 100 g füstölt sajt
  • chiliszósz (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 5 db fekete olívabogyó (magnélküli)
  • 5 db zöld olívabogyó (chili paprikával töltött)

1. Lépés

A vöröshagymát, fokhagymát apróra, a pórét, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom, a mángoldot és a petrezselymet darabolom, a füstölt sajtot durván lereszelem.

2. Lépés

A tésztát sózott vízben felteszem főni.

3. Lépés

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat, majd a paradicsomot és a gombát. Amikor már kész, hozzákeverem a megfőzött tésztát.

4. Lépés

Tálalok, teszek rá olívabogyókat és reszelt sajtot, locsolok rá chiliszószt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

560 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fusilli gombapörkölttel és kolbásszal

  • Gombás tészta olívabogyóval és chilivel

  • Gombás tészta reszelt sajttal

  • Gombás spagetti fehérboros tejszínes zöld pestoval

  • Fusilli fehérboros-tejszínes gombával és füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1339 kcal
  • Zsír

    58,1 g
  • Koleszterin

    251 mg
  • Szénhidrát

    152,7 g
  • Cukor

    16,2 g
  • Fehérje

    58,8 g