Kapros-tejszínes tökfőzelék

2014-09-26
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A kertünkben véletlenszerűen nőtt óriás tök első terméséből készült. Sült párizsit és tükörtojást készítettem mellé.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db közepes tök
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet párizsi
  • 2 db tojás
  • 1 csokor kapor
  • ecet (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • só (ízlés szerint)

1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.

2. Lépés

Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet.

3. Lépés

Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm.

4. Lépés

Amikor már puha, szórok rá lisztet, s locsolok bele tejszínt.

5. Lépés

Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a párizsi szeleteket, s a tükörtojásokat.

6. Lépés

Tálaláskor a tányérra teszem a tökfőzeléket, s rá a párizsit, tükörtojást.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 473 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes-kapros tökfőzelék csirkemellcsíkokkal

  • Tökfőzelék recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    476 kcal
  • Zsír

    20,1 g
  • Koleszterin

    203 mg
  • Szénhidrát

    58,7 g
  • Cukor

    21,1 g
  • Fehérje

    23,2 g