Kapros-tejszínes tökfőzelék
2014-09-26- Típus: Tökfőzelék
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A kertünkben véletlenszerűen nőtt óriás tök első terméséből készült. Sült párizsit és tükörtojást készítettem mellé.
Ezeket szerezd be:
- 0.5 db közepes tök
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szelet párizsi
- 2 db tojás
- 1 csokor kapor
- ecet (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- cukor (ízlés szerint)
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- olaj
- só (ízlés szerint)
1. Lépés
A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tökből a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom.
2. Lépés
Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet.
3. Lépés
Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm.
4. Lépés
Amikor már puha, szórok rá lisztet, s locsolok bele tejszínt.
5. Lépés
Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a párizsi szeleteket, s a tükörtojásokat.
6. Lépés
Tálaláskor a tányérra teszem a tökfőzeléket, s rá a párizsit, tükörtojást.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 473 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
476 kcal -
Zsír
20,1 g -
Koleszterin
203 mg -
Szénhidrát
58,7 g -
Cukor
21,1 g -
Fehérje
23,2 g