Palócleves recept
2012-09-07- Típus: Magyaros levesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:40 p
A párom imádja a palóclevest, ezért gyakori vendég nálunk ez a recept, szinte minden hónapban készítek neki.
Ezeket szerezd be:
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg krumpli
- 80 dkg zöldbab
- 4 nagy sárgarépa
- 1 csokor kapor
- 1 kg sertés lapocka
- 2 paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 pohár tejföl
- 1 evőkanál zsír
- 2 dl tejszín
- 2 l víz
- 3 babérlevél
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
A hagymát vágjuk kis kockákra, majd lábasban, kevéske zsíron dinszteljük üvegesre. Szórjunk rá pirospaprikát és fűzzünk sűrű pörköltöt. Ne hagyjuk, hogy leégjen, mert akkor a paprikának kesernyés íze lesz. Tegyük bele a kockákra vágott húst.
2. lépés
Az egészet feltöltjük vízzel, majd beletesszük a krumplit, a babérlevelet, a zöldbabot, a paradicsomot, a szeletelt répát és addig főzzük, ameddig minden megpuhul. Fűszerezzük ízlés szerint. A tejfölt keverjük össze a liszttel, majd ezzel sűrítsük be a levest. Végül jöhet bele a tejszín, a fokhagyma és a kapor.
Lejjebb vesszük a hőfokot és még kb. 10 percig főzzük. Szedjük tányérokba, majd a közepére rakjunk egy kanál tejfölt.
fotó: kolisgurman
Értékelések
(3.7 / 5)
6 személy értékelt
15 109 megtekintés