Csokoládés püspökkenyér recept

2013-09-24
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Lassan jön a rossz idő, ilyenkor elengedhetetlen, hogy készítsek a családnak finom püspökkenyeret. Ti is szeretitek?

Ezeket szerezd be:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 100 g darált dió
  • 80 g meggybefőtt
  • 100 g aszalt gyümölcs (mazsola, ananász, papaya stb.)
  • 80 g étcsokoládé

1. Lépés

A tojásokat feltörtjük és külön választjuk a sárgákat és a fehérjét. A tojássárgákat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot. Ezután jöhet hozzá a darált dió, a meggy és egyéb aszalt gyümölcs kedvünk szerint.

2. Lépés

A lisztbe belekeverjük a fél csomag sütőport, és összedolgozzuk a tojásos-diós masszával. A csokit apróra törjük és összekeverjük a masszával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük.

3. Lépés

Egy tetszőleges őzgerinc formát vagy egyéb gyümölcskenyér formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát, majd 180°C-on 35-40 percig, tűpróbáig sütjük.

Miután kész, vegyük ki a sütőből, borítsuk ki egy tálcára és hagyjuk hűlni. Ezután akár szeletelhetjük, de csokimázzal is bevonhatjuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2,626 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Almás-diós őzgerinc recept

  • Gyümölcsös kevert tészta

  • Fincsi banánkenyér

  • Nyári gyümölcsös sütemény

  • Joghurtos gyümölcskenyér

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    583 kcal
  • Zsír

    15.8g
  • Szénhidrát

    95.7g
  • Fehérje

    9g