Túróval töltött hagyma

2012-09-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A hagymát sokan nem szeretik karakteres íze miatt, és hát valljuk be, amilyen szagot hagy maga után. Ettől függetlenül nagyon finom töltve is. A receptet anyósomtól lestem el.

Ezeket szerezd be:

  • 4 nagy fej hagyma
  • 250 g túró
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 0,5 tk bors
  • 1 marék petrezselyem
  • 8 evőkanál reszelt sajt
  • 4 gomba (előfőzött, előpárolt)
  • só ízlés szerint

1. lépés

Hámozzuk meg a hagymákat, majd vágjuk le a tetejét és az alját. Alakítsuk úgy, hogy a tetején nagyobb lyuk legyen, hogy rendesen meg tudjuk tölteni. Óvatosan próbáljuk meg egy fakanál segítségével kilökni a belsejét, hogy csak külső réteg maradjon.

2. lépés

A kiszedett hagyma középső részét vágjuk fel apró kockákra a gombával együtt, majd keverjük hozzá a villával áttört juhtúróhoz. Keverjük bele a túróba  a többi hozzávalót, majd a keverékkel töltsük meg a hagymákat.

3. lépés

Állítsuk a hagymákat egy olajozott tepsibe, a tetejüket szórjuk meg a reszelt sajttal és egy kis plusz fűszerrel, majd mehetnek be a sütőbe. Süssük 35-40 percig, vagy amíg a tetejük rendesen megbarnul.

Nagyszerű köretként, sült húsok mellé egy kis különlegesség.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 362 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött hagyma Boszancsatól

  • Töltött vöröshagyma