Túróval töltött hagyma
2012-09-20- Típus: Töltött hagyma receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:10 p
A hagymát sokan nem szeretik karakteres íze miatt, és hát valljuk be, amilyen szagot hagy maga után. Ettől függetlenül nagyon finom töltve is. A receptet anyósomtól lestem el.
Ezeket szerezd be:
- 4 nagy fej hagyma
- 250 g túró
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 tk pirospaprika
- 0,5 tk bors
- 1 marék petrezselyem
- 8 evőkanál reszelt sajt
- 4 gomba (előfőzött, előpárolt)
- só ízlés szerint
1. lépés
Hámozzuk meg a hagymákat, majd vágjuk le a tetejét és az alját. Alakítsuk úgy, hogy a tetején nagyobb lyuk legyen, hogy rendesen meg tudjuk tölteni. Óvatosan próbáljuk meg egy fakanál segítségével kilökni a belsejét, hogy csak külső réteg maradjon.
2. lépés
A kiszedett hagyma középső részét vágjuk fel apró kockákra a gombával együtt, majd keverjük hozzá a villával áttört juhtúróhoz. Keverjük bele a túróba a többi hozzávalót, majd a keverékkel töltsük meg a hagymákat.
3. lépés
Állítsuk a hagymákat egy olajozott tepsibe, a tetejüket szórjuk meg a reszelt sajttal és egy kis plusz fűszerrel, majd mehetnek be a sütőbe. Süssük 35-40 percig, vagy amíg a tetejük rendesen megbarnul.
Nagyszerű köretként, sült húsok mellé egy kis különlegesség.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
3 362 megtekintés