Caceresi fokhagymaleves
2013-03-24- Típus: Diétás levesek, Hagymalevesek, Karcsúsító ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 55 perc
Ez is egy spanyol recept. Őszintén szólva, levesnek nem mondanám, inkább kenyérpürének. Ezt akkor ajánlom, ha tényleg valami „egzotikus” ételt szeretnénk készíteni és bevállalósak vagyunk.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg szikkadt Kenyér
- 0,5 liter Húsleveslé
- 10 gerezd Fokhagyma
- 4 kiskanál Pirospaprika
- Olaj
- Só
1. lépés
A fokhagymákat összetörjük, összenyomkodjuk, majd egy lábasban, olajon enyhén megpirítjuk. Felöntjük húslével és közben sóval, pirospaprikával fűszerezzük. Felforraljuk.
2. lépés
A kenyeret nagyon kicsi darabokra tépkedjük, majd egy másik edényben szintén olajon megpirítjuk. Ha végeztünk vele, akkor belekeverjük a fokhagymás húslébe. Addig kevergessük, amíg a kenyér meg nem puhul (ez pár perc alatt kész is).
3. lépés
Utólag ízlés szerint még sózhatjuk. Húsleves lét is öntsünk hozzá nyugodtan, ha keveseljük.
Mellesleg az igazi eredeti recept 6, azaz összesen HAT evőkanál lével számol, de abból hogy lesz leves? :)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 825 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
610 kcal -
Összes Zsír
32,3 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
67,4 g -
Cukor
6,1 g -
Fehérje
12,9 g