Caceresi fokhagymaleves

2013-03-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Ez is egy spanyol recept. Őszintén szólva, levesnek nem mondanám, inkább kenyérpürének. Ezt akkor ajánlom, ha tényleg valami „egzotikus” ételt szeretnénk készíteni és bevállalósak vagyunk.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg szikkadt Kenyér
  • 0,5 liter Húsleveslé
  • 10 gerezd Fokhagyma
  • 4 kiskanál Pirospaprika
  • Olaj

1. lépés

A fokhagymákat összetörjük, összenyomkodjuk, majd egy lábasban, olajon enyhén megpirítjuk. Felöntjük húslével és közben sóval, pirospaprikával fűszerezzük. Felforraljuk.

2. lépés

A kenyeret nagyon kicsi darabokra tépkedjük, majd egy másik edényben szintén olajon megpirítjuk. Ha végeztünk vele, akkor belekeverjük a fokhagymás húslébe. Addig kevergessük, amíg a kenyér meg nem puhul (ez pár perc alatt kész is).

3. lépés

Utólag ízlés szerint még sózhatjuk. Húsleves lét is öntsünk hozzá nyugodtan, ha keveseljük.

Mellesleg az igazi eredeti recept 6, azaz összesen HAT evőkanál lével számol, de abból hogy lesz leves? :)

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 825 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Öthagymaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    610 kcal
  • Összes Zsír

    32,3 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    67,4 g
  • Cukor

    6,1 g
  • Fehérje

    12,9 g

Kommentek