Lazacsaláta paradicsommal, lilahagymával, mozarellával

2013-06-25
  • Hány főre: 1-2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Kánikulára való étel, ha nincs kedvünk főzni.

Ezeket szerezd be:

  • füstölt lazac
  • 4 db paradicsom
  • 1 lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tasak Mozarella
  • petrezselyem
  • citrom
  • só, bors
  • citromlé
  • olívaolaj
  • olívabogyó

1. lépés

A paradicsomot, a lilahagymát és a Mozarellát felszeletelem. Egy citrom karikát félig bevágok és megformázom. Egy tányérra rendezem, középre a lazacot. A fokhagymát apróra vágom, rászórom a salátára. Meglocsolom citromlével, olívaolajjal, majd fűszerezem.

2. lépés

Teszek rá petrezselyem leveleket, s olíva bogyókat. A lazacra teszek egy citrom szeletet dekorációként. Beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön, majd vajas pirítóssal fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 571 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szardíniás-tojásos saláta

  • Szardinellás saláta tojással és fetával

  • Dinnyesaláta tonhallal és kagylóval

  • Paradicsomos heringsaláta fűszeresen

  • Tonhalas saláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    577 kcal
  • Zsir

    34.4g
  • Szénhidrát

    25.3g
  • Fehérje

    44.1g