Chilis forró csoki

2012-11-01
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 2 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 7 perc

Amikor hidegre vált az idő egyre többet vágyunk a meleg ételekre, italokra. Olyankor sokkal több meleg teát, levest kortyolgatunk. Ki az aki a forró csokira esküszik? Én biztosan. :)

Ezeket szerezd be:

  • 750ml tej
  • 2 piros chili paprika, félbevágva, kimagozva
  • 1 fahéj rúd
  • 100 g étcsokoládé, törve vagy forgyácsolva
  • 25 g barna cukor vagy nádcukor

1. lépés

Helyezze a tejet egy lábasba, a fahéjjal és chilivel. Óvatosan, nagyon alacsony lángon főzzük egy percig. Vegyük le a tűzről.

Újból melegítsük fel, ezúttal távolítsuk el a fahéjrudat, a chilit hagyjuk benne. Adjuk hozzá a csokoládét, és keverjük, amíg elolvad, adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze.

2. lépés

Töltsük egy nagy bögrébe, tegyünk a tetejére tejszínhabot, vagy fagylaltot, öntsük le csokisziruppal, hintsük meg fahéjjal, egy kis chilivel, ahogy nekünk tetszik.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 687 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mogyorókrémes forró csokoládé

  • Grog brandyvel

  • Vajbor recept

  • Instant forró csoki

  • Borsmentás forró csokoládé

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    215 kcal
  • Cukor

    30 g
  • Zsír

    8 g